Nieuwe coördinator

Al enige tijd geleden heeft Mark aangegeven per 1 januari te stoppen als coördinator van het Eetcafe. Mark heeft zo’n 13 jaar lang tijd, energie en toewijding aan de bezoekers en vrijwilligers van het Eetcafe gegeven. We zijn heel dankbaar voor al zijn trouwe inzet en betrokkenheid, en hebben veel waardering voor de manier waarop Mark het Eetcafe mede heeft vormgegeven, optimistisch, trouw en toegankelijk. We vinden het erg jammer dat we niet uitgebreid en met zijn allen afscheid kunnen nemen, maar de kleine setting van ‘onderweg’ en bij de Soepbus is ook heel waardevol gebleken.

 

In de afgelopen tijd hebben we links en rechts gezocht naar een nieuwe coördinator, en net toen het echt spannend begon te worden meldde Mirjam zich bij ons. Mirjam heeft de afgelopen weken met Mark meegelopen, en we zijn blij en dankbaar dat zij zijn taken over wil nemen. We wensen Mirjam een hele mooie tijd bij het Eetcafe en fijn Hester dat je daarin wilt ondersteunen! Vanaf 1 januari is Mirjam bereikbaar via de mail eetcafe@erishoopzwolle.nl.

 

In het volgende bericht stelt Mirjam zich voor:

Graag stel ik me voor omdat ik vanaf januari (samen met Hester) het coördinatorschap van Mark hoop over te gaan nemen. Dit weet ik zelf ook pas sinds een week, maar ik heb al een hele mooie indruk mogen krijgen van al het werk dat door veel mensen al jaren wordt verzet. Wat is er veel betrokkenheid en inzet vanuit een groot hart voor de mensen aan wie wordt uitgedeeld!

Mijn naam is Mirjam Velema, ik ben 38 jaar en samen met mijn man Anne en onze 5 kinderen (leeftijd 2-10 jaar) woon ik in Zwolle (zuid). Van oorsprong ben ik verpleegkundige en heb ik veel met kinderen, jongeren en hun ouders gewerkt. Toen ons 4e kindje geboren werd, ben ik gestopt met mijn baan om de focus op thuis te kunnen hebben. Maar na een tijdje wilde ik ook wel graag wat doen naast het gezin en zo ben ik bij Stichting Present als vrijwilliger aan de slag gegaan. Hier houd ik me bezig met het traject ‘Buurten met Boodschappen’.
De nood in de wereld is zo aanwezig. Heel graag wilde ik ook nog wat anders gaan doen om hoop te brengen. Dit vind ik heel mooi samen komen in het (Er is hoop!) Eetcafé. We mogen een goede maaltijd geven, maar ook geestelijk voedsel brengen en Zijn liefde uitdelen. Ik zie ernaar uit om daar samen met jullie aan bij te dragen!
Graag tot ziens op één van de woensdagavonden.

Mirjam Velema

Mirjam Velema