• Leestijd:2 minuten gelezen

Zwolle – Burgemeester van Zwolle Peter Snijders en wethouder Gerdien Rots schoven deze week aan in eetcafé ‘Er is Hoop’ in de WRZV-hallen.

Wekelijks koken vrijwilligers hier voor ruim vijftig mensen een warme maaltijd. De bezoekers zijn Zwollenaren met een smalle beurs of inwoners die leven aan de rand van de samenleving. Burgemeester en wethouder mengden zich onder de bezoekers van het eetcafé en namen de tijd om naar de verhalen te luisteren.
burgermeester
“Ze hadden echte interesse in de bezoekers. De burgemeester was onder de indruk hoe betrokken dit publiek is bij de stad,” vertelt Petra Eikelboom, voorzitter van eetcafé ‘Er is Hoop’.

De organisatie van het wekelijkse eetcafé is in handen van een kleine vijftig vrijwilligers, die bij toerbeurt koken, eten opdienen en mensen gezelschap houden. “We willen graag een gezonde warme maaltijd en een luisterend oor bieden aan inwoners van Zwolle die dat zelf, om verschillende redenen, niet goed kunnen organiseren,” aldus Eikelboom. “Het eetcafé is voor hen een plek waar ze gewoon aan kunnen schuiven, hier hoeven ze even niets.”

Het bezoek van het gemeentebestuur is ook door de vrijwilligers zeer gewaardeerd, vertelt ze. “We vinden het fijn dat de gemeentelijke overheid aandacht heeft voor sociale Zwolse projecten als de onze, die al jarenlang buiten de schijnwerpers plaatsvinden.”